The soundtrack of your tv-sportinslag

Vad spelas i omklädningsrummen nu när NHL-lagen är på plats i Globen denna helg? Man har offentliggjort delar av deras kravlista, men någon musik finns inte med tyvärr.

När hockeyspelare får frågan om musik svarar de oftast någon typ av radiovänlig hårdrock. Man gillar Metallica och Foo Fighters. Volbeat och Mustasch. Detta präglar också inslagen om hockey på tv. Snabba kameraåkningar, hårda sargknäckande tacklingar och sprutande isflisor kan inte ackompanjeras av The Knife eller Britney Spears. Damhockey får dock inte samma behandling. Där ska det vara mer lättsmält. Eller varför inte ett tjejband?! Hurra tänker redigeraren, och tycker att han är smart, och plötsligt spelas Sahara Hotnights till sprutande insflisor.

Igår gjorde SVT reklam för avslutningen av Ridsport-VM i Kentucky som pågår nu, och den för Sverige intressanta individuella hoppningen. Vad som spelades? Country. Jag upprepar. Country. Flera ryttare per år dör i de hårda terrängloppen som ingår i fälttävlan. Jag tycker att alla fälttävlansryttare är skvatt galna, och säkerheten måste bli bättre, men att förläna de dödsföraktande idrottsutövarna ett coutrysoundtrack är inte värdigt. Ett tips till redigerare ute i Sverige: Spånka Nkpg feat Malin Bayard – Ride my horse. Åtminstone.

Jag kan garantera att många av hockeykillarna knappt skulle våga sig i närheten av de stora djuren. Än mindre försöka få 700 kilo häst att hoppa över 160 cm höga hinder. När det gäller hästar och hockey är det snarast trav som ligger nära till hands. Man äger en häst och ser den springa ibland. And don’t get me started on trav. Större låtsassport får man leta efter.

Lämna en kommentar